Sportschieten in Nederland

Nederland kent een zeer strenge wetgeving wapens & munitie (WWM). Gehouden binnen deze regelgeving is een goed schietsportklimaat mogelijk.

Als sportschutter bent u vanzelfsprekend gehouden aan de Wapenwet en de regels van de vereniging, met name de veiligheidsregels. Iedereen dient zich bewust te zijn dat verantwoordelijkheidsbesef de grondslag is voor alle omgang met wapens en munitie.

Als u aanmeldt als lid vraagt u eerst een verklaring omtrent het gedrag (VOG) aan, want als sportschutter mag u geen strafrechtelijk verleden hebben. Dit kan via deze site.
Na een aspirant lidmaatschap en ballotageperiode gaat deze mogelijk over in een lidmaatschap. Een aanvraag voor een wapenverlof of wapenvergunning kan pas na een jaar lidmaatschap worden gedaan. Dit vereist oa. voldoende vaardigheid, en minimaal 18 geregistreerde schietbeurten met een vuurwapen in het voorafgaande jaar.

Schietsport is een sportieve en ontspannende competitie met uw eigen concentratie kennis en techniek, en neemt afstand van elke vorm van geweld. Personen met gevaarlijke ideeën of bedoelingen passen nu eenmaal niet in een schietsportvereniging.

Schieten is niet persé een mannensport. Vrouwen zijn uiteraard ook van harte welkom, en u zal zien dat juist vrouwen vaak een aangeboren aanleg hebben voor deze sport.

Wilt u ook niets missen..? Meer informatie over de schietsport en onze vereniging kunt u krijgen op onze verenigingsavonden. Of stuur ons een E-mail via de contactpagina.
Wij geven u graag verdere informatie over onze sport, en een antwoord op al uw vragen.